Om oss

Lokalerna

Tandutsikten ligger centralt i Västervik vid Fiskaretorget.  Det finns goda parkeringsmöjligheter i nära anslutning till torget. 1993 byggde tandläkarna Rosenmüller och Söderlund mottagningen som idag drivs av Tandläkarna Magnus Folckner och Henric Cederquist. 
Lokalen är ljus och fräsch med en näst intill vykortsliknande utsikt över Gamlebyviken och Fiskaretorget.

Handikappanpassat

Det finns hiss i fastigheten vilket innebär att vi har möjlighet att ta emot patienter med handikapp och rörelsehinder.

Vår inriktning

Vi på Tandutsikten erbjuder allmäntandvård för barn och vuxna. Vår målsättning är givetvis att du inte ska behöva träffa oss så ofta. Därför jobbar vi med förebyggande tandvård som anpassas efter dina behov.

Vi utför även omfattande bettrehabiliteringar och implantatkirurgi, det vill säga att vi ersätter förlorade tänder med traditionella kronor, broar, proteser samt implantatbehandlingar. Vi arbetar enbart med etablerade och väldokumenterade metoder och samarbetar med lokala tandtekniker. För att kunna erbjuda våra patienter den bästa behandlingen tar vi ständigt del av nya forskningsrön och prioriterar vidareutbildning i nya metoder och tekniker.


Organisationer vi är anslutna till

Tandutsiktens tandläkare är anslutna till Sveriges tandläkarförbund, Privattandläkarna, samt givetvis till Försäkringskassan.

En helt digitaliserad klinik

Kliniken är sedan 2004 helt digitaliserad – röntgen, foton och journaler lagras digitalt. Detta medför många viktiga fördelar. Dels gör den nya digitala röntgentekniken att du som patient utsätts för betydligt mindre strålning än tidigare. Röntgenbilder och vanliga bilder visas direkt på en dataskärm. Detta underlättar dialogen mellan patient och tandläkare vid genomgång av behandlingar och resultat. En annan stor fördel är att tekniken inte kräver några kemikalier, vilket är bra för miljön.